Напишете дума/думи за търсене

Градска мода за бременни

Грешно е да се инвестира в по-голям размер дрехи. Достатъчно е просто да търсите такива, които се разтягат. Роклите и блузите от ликра са перфектен избор

Да открие подходящо облекло е едно от най-големите неудобства, пред които се изправя всяка бременна. Особено, след като мине втория триместър. Дънките не се закопчават, блузите стягат. Ако пък си купите по-голям размер дреха, стои някак безформено. В сериите за бременни пък невинаги се предлагат хубави модели, които да пасват и да се вписват в стила ви. Най-често те са прекалено скучни, в неангражиращи цветове и с не особено впечатляващ дизайн. Струва ли си обаче да сменяме целия гардероб и да инвестираме толкова в облекло, което ще носим само още няколко месеца? Има ли начин да прекараме бременността, като приспособим собствените си дрехи към състоянието си в момента? Или поне да пазаруваме такива модели, които ще продължим да носим и след като бебето се роди. Ето няколко добри идеи.

Заложете на V-образно деколте.

Много дами се шегуват, че през бременността си изглеждат ниски, закръглени и безформени. V-образното деколте прави шията да изглежда по-дълга, а вас – стройна и пропорционална.

Пазарувайте еластични дрехи, вместо по-голям размер.

Грешно е да се инвестира в по-голям размер дрехи. Достатъчно е просто да търсите такива, които се разтягат. Роклите и блузите от ликра са перфектен избор. Еластична туника, клин и високи ботуши са добър вариант. Допълнете визията с кафява капела, която е много актуална за сезона.

Постигнете добър силует с помощта на шал.

Понякога не осъзнаваме колко важни са аксесоарите. А през бременността – още повече. В следствие на натрупаните килограми по бедрата и порасналото ни коремче, трябва да имаме по себе си нещо, което да отвлича вниманието. Ето затова на помощ идва шалът.

Повечето бременни избират дрехи в тъмни цветове, особено през есента и зимата, за да изглеждат по-слаби. Черен клин, черна блуза и много цветен шал, който да покрива гърдите и корема ви – идеална комбинация. С един единствен аксесоар можете да постигнете много ефекти. На първо място да превърнете в стилна най-обикновената си всекидневна визия, а на второ – да изградите строен силует.

Клинове и чорапогащници

Клиновете и чорапогащниците са изключително практична покупка в този момент от живота ви. Колкото и да си купувате, поне знаете, че ще ги носите и след бременността. Комбинират се с всичко – блузони, туники, рокли, поли. Освен това правят тялото да изглежда оптически по-стегнато. Най-хубавото е, че не се притеснявате дали ще можете да ги закопчаете, просто защото нямат копчета и ципове. Ако ще инвестирате в дрехи в този период, нека да са точно клинове. След като родите, ако не ги използвате за друго, то поне ще спортувате с тях.

Бойфренд джинси и пуловери

За тези, които не обичат да носят дрехи по тялото, най-удачни са бойфренд джинсите (от англ. джинсите на гаджето – бел. ред.) и пуловерите. Широчината им ги прави приложими както по време на бременността ви, така и след нея, докато влезете отново във форма. Прикриват отлично всичко недостатъци.

Какво да правя с дънките, когато не се закопчават от коремчето ми? Този въпрос измъчва много жени. Има измислено не едно, а цели две решения. Продават се секретни ластични ленти, които се слагат върху ципа и копчето и са в близки до блузата ви цвят.Те не позволяват на дънките да се отварят и изхлузват. Другото изобретение е ластикът за дънки. Със специална растегателна лента се свързват копчето и гайката на джинсите. По този начин те не се отварят. Достатъчно е да комбинирате с дълга блуза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ