Напишете дума/думи за търсене

Как кехлибареното герданче успокоява никнещите зъбки?

Mаслата, отделяни от кехлибара, съдържат янтарна киселина. Последни научни изследвания доказват, че тя има полезно въздействие върху човешкото тяло - освен всичко останало, успокоява зачервените и възпалени венци.

Чували ли сте, че едно от най-честите му предназначения на кехлибара е да успокои на никнещите зъбки при бебето? Ако досега не сте били запознати с този факт, то със сигурност ви е правило впечатление поне веднъж как някой малчуган носи кехлибарено герданче - особено често срещано на снимки на бебчета в социалните мрежи. Разбира се, че не е просто аксесоар за красота. Макар че няма как да не признаем - мъниците са изключително сладки с герданчето около врата си.

Много хора вярват, че кехлибарените зрънца ще успокоят болките на малкия член от семейството. В някои държави герданчетата дори се предлагат във всяка квартална аптека. А легендите за лечебните му свойства се предават от поколение на поколение. Откъде обаче произлиза твърдението, че помагат и дали наистина е така, след като повечето познати съвременни лекове за никнещи зъбки се уповават на охлаждащи гелове и чесалки за венци?

Счита се, че при допира на кехлибара до кожата на бебето ви, топлината от камъка отделя лечебни масла, които се усвояват през кожата в кръвотока. От своя страна маслата, отделяни от кехлибара, съдържат янтарна киселина. Последни научни изследвания доказват, че тя има полезно въздействие върху човешкото тяло - освен всичко останало, успокоява зачервените и възпалени венци.

Тя представлява

естествено вещество,

съдържащо се във

всички живи същества

Използва се като хранителна добавка и естествен антибиотик от векове. В бирата и виното също се съдържа янтарна киселина. Смята се, че сред полезните й свойства се нареждат още противовъзпалително действие, борба със свободните радикали, облекчаване на стрес и болка. Тя се абсорбира от тялото, когато камъкът се носи в пряко съприкосновение с кожата. Тази огърлица се използва от векове в Балтийския регион и на други места, където се намира този вид камък.

Най-доброто, което можете да изберете са своето бебе, са именно украшенията от балтийски кехлибар - те са приятни на пипане, леки и много красиви. Предават енергия, мир и спокойствие на онези, които ги носят. Освен това има вярване, че помагат при безсъние и съответно детето ви ще заспива по-лесно. Когато купувате кехлибарено герданче, непременно се уверете че то е направено от истински балтийски кехлибар. Също и, че всички зърна са ръчно навързани здраво и няма да се скъсат, каквото и да стане, за да няма опасност бебето да се задави. Но защо точно балтийски? Нанизите се правят в прибалтийските страни (Литва, Латвия, Естония) от хора, които се занимават с това от години. Както се казва - там е меката на кехлибарените бижута. В Литва дори масажират директно венците на децата с камъка, за да успокоят болките им. Изработват се ръчно, а връзката, на която се нанизват камъчетата, се стяга на здрав възел след всяко камъче. И така, ако случайно се скъса на едно място, да не изпаднат всички елементи от броеницата. Огърлиците се захващат със закопчалка, която лесно се отваря и затваря, за да е по-лесно на родителите да я махат и слагат.

Самите броеници са

къси и родителите,

които ги използват,

забелязват, че децата дори не подозират за тяхното присъствие около вратлетата си. За направата им не се използват метали и други материали, които могат да раздразнят кожата на бебето. Ако набавите герданче от качествен кехлибар, детето ви може да го носи непрекъснато, освен при къпане или плуване. От мокренето кордата може се скъса.

Кога за първи път можете да сложите герданчето на бебето? Носенето може да започне от възраст на два месеца до 2 годинки – по това време приблизително вече е поникнало и последното млечно зъбче на малчугана. Прекрасна идея е да научите бебето си да носи огърличка с кехлибар от ранна възраст, защото така ще свикне по- лесно да го възприема като част от себе си. Много родители пишат във форуми по света и у нас, че децата им така свикват

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ