Напишете дума/думи за търсене

Когато бебето се взира постоянно в ръчичките си. Какво означава това

Няма повод за притеснение, ако то все още е много малко - от 2 до 3 месеца. В този период бебетата започват да гледат с интерес всичко, което ги заобикаля. Най-първо вниманието им е насочено към нещата, които са в непосредствена близост. 

Вашето малко човече с всеки изминал ден се оформя все повече и прави нови и нови неща. С течение на времето става и все по-любопитно към света около себе си и наблюдава всичко с интерес. Навярно сте забелязали, че по-голямата част от времето то обича да се взира в ръчичките си и да ги слага в уста. Много родители се притесняват от това на пръв поглед за много хора безобидно действие и веднага си задават въпроса "Защо бебето ми гледа само към ръцете си? Дали вижда добре надалеч?" Ако вече сте майка на по-голямо дете, то подобни питания със сигурност ще ви се сторят направо абсурдни и смешни, но истината е, че младите майки наистина си задават въпроси дори за такива неща. Нима не помните?

Ето и отговора - няма повод за притеснение, ако то все още е много малко - от 2 до 3 месеца. С навършването на около 2 месеца бебетата започват да гледат с интерес всичко, което ги заобикаля. Най-първо вниманието им е насочено към нещата, които са в непосредствена близост - части от тялото, висящи над него играчки, лампата в стаята. Собствените му ръчички са най-интересни през този период и съответно най-предпочитани от новороденото. То обича да ги слага в уста и да се взира дълго в тях. Бебе, което се взира в ръцете си, просто набира визуални способности и координацията да държи леки предмети. То просто се готви за още по-големи "трикове" в развитието си.

На 2-месечна възраст зрението на вашето бебе вече се е избистрило много. Но едва след този период то ще може да започне да наблюдава предметите с по-големи подробности. С минаването на месеците се развива и мозъкът му, а мускулите на очите стават по-силни. Възможно е да забележите, че до 3-месечна възраст бебето е склонно да ви гледа, без да помръдне, ако доближите лицето си над него и стоите така.

Скоро обаче това ще се промени, защото то ще бъде толкова развито, че ще отправя поглед към всяко ново и различно нещо, независимо колко надалеч се намира. То ще може да държи леки предмети и играчки в ръчички и ще бъде по-заето с това да използва, вместо да се взира в тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ