Напишете дума/думи за търсене

Могат ли бебетата да бъдат ядосани?

Да, дори едно новородено може да плаче от яд, когато се събуди гладно или не получи храна на момента.

Както всички нови родители много добре знаят, бебетата плачат, защото имат нужда да бъдат нахранени, преобути, уморени са, болни са или изпитват болка. Някои бебета обаче могат да реагират на заобикалящата ги среда по по-чувствителен и дори негативен начин. 

Погрешно схващане е, че темпераментът на детето се развива между 12 и 18-месечна възраст. Това се случва още със самото му раждане. Ако то е недоволно през целия ден, но не показва признаци за глад и не реагира положително на каквито и да било грижи, но пък в същото време не е болно, няма колики и не го мъчат зъбки, може би просто това е неговият начин да изразходва енергията си. Други бебета пък плачат, докато не заспят. Характер!

Истината е, че дори и най-спокойните бебета могат да станат раздразнителни, когато започнат да възприемат заобикалящата ги среда. Причина за това е, че все още нямат умението да направят това, което искат според това, което виждат.

Не се тревожете да давате на бебето си свободата да поплаче на воля, без да го успокоите. Много родители чувстват вина за това и пробват всякакви методи, за да спрат плача. Добра идея е понякога просто да оставите малчугана да прояви своя характер и инат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ