Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 20

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 20:

Поздравления! Вече преполовихте бременността си! Ако вече сте разбрали пола на бебето, то може би в момента се колебаете за име, а дори и за тапети в бебешката стая.

Ако до миналата седмица бебчето ви беше голямото, колкото манго, то през тази е вече с големината на банан. И ще продължава да расте все така прогресивно!

Може би забелязвате, че енергията и желанието за сексуален живот са повишени. Това е напълно нормално за седмица 20 от бременността. В същото време обаче имате и симптоми от рода на топли вълни, сърцебиене и подути крака. Потенето също е усилено. Не се тревожете, нямате проблем. Това е нормално предвид разбъркването на хормоните в организма ви. Съвсем скоро всичко ще бъде в реда на нещата.

Не забравяйте да се консултирате със своя лекар относно интимния си живот, който да ви каже дали е безопасно за плода да правите секс с партньора си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ