Напишете дума/думи за търсене

Бебешката кожа е най-чувствителна към слънцето през първите 6 месеца

СНИМКА: Motherforlife.com

Кожата на малките деца е много чувствителна. Затова и те по-често страдат от слънчеви изгаряния, които водят след себе си не само болка, но и дехидратация. Понякога и висока температура.

Слънцето повишава риска от меланома (рак на кожата). Много е важно да държите детето си вкъщи през първите 6 месеца от раждането му. А когато решите да го изведете в парка, вземете нужните предпазни мерки.

Слънцето е най-силно между 14,00 и 16,00 следобяд, затова изкарайте рожбата си на чист въздух извън този времеви интервал. Внимавайте, когато сядате около отразяваща повърхност, защото лъчите биха могли да стигнат до малчугана и да доведат до зачервяване на кожата.

Винаги избирайте тази страна на улицата, по която падат сенките на сградите. Не забравяйте да вземете със себе си чадър. Ако не може да избегнете слънчевата светлина, го отворете и прикрийте бебето си от ултравиолетовите лъчи. Извеждайте малчугана навън в дрехи с дълги ръкави и крачоли. Така ще предпазите кожата му. Избирайте светлите цветове и леки материи. Те няма да абсорбират топлината. Щом детето се изпоти, веднага сменете блузката му. Ако тя е мокра, няма да отблъсква ефективно утравиолетовите лъчи.

Покрийте бебешата главичка с шапка. Така ще скриете скалпа, лицето, ушите и врата му. Важно е да изберете модел с широка периферия от всички страни, а не само с козирка. Слънчевите очила също са полезен аксесоар в разгара на летния сезон. Първо се уверете, че наистина предпазват от ултравиолетови лъчи. Те са много вредни за очите на бебетата и могат в по-късен етап да доведат до появата на катаракта. Бъдете сигурни, че не са прекалено широки за главата на бебето, защото иначе ще пропускат част от лъчите.

Не по-малко важно е да използвате слънцезащитен крем. Всички с фактор над 15 са позволени. Намажете с крема кожата на детето 30 минути преди да излезете. Не забрявайте да го нанесете върху ушите, носа, устните и стъпалата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ