Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да сменяме често памперса през топлите месеци

Много често срещано през лятото е бебето ви да получи обриви около памперса. Жегата навън, примесена с пълната пелена правят тази реакция и дразнят нежната бебешка кожа.

Ето какво можете да направите, за да намалите риска от малките и неприятни пъпчици. Сменяйте памперса възможно най-скоро след напълването му. За целта ще се наложи да проверявате много често дали е пълен и да го смените още в същия миг.

Подсигурете успокояващо кремче, с което да мажете зоната около памперса. Използвайте мокри кърпички без ароматизатори или мийте дупето на бебето с чиста вода. При използване на многократна пелена я измивайте много добре и се уверете, че е напълно суха. Можете да използвате съвсем малко количество оцет при измиването й. Хубаво е да оставяте дупето да „диша” за около 20 минутки всеки ден. Достатъчно е да го оставите на леглото върху пелена без памперс. За мъниците това е особено успокояващо. Този „ритуал” може да ви помогне, като намали риска от поява на обриви.

Разбира се, има много причини, които могат да доведат до тази ситуация. Такива са химикалите в пелените за еднократна употреба, дисбаланс на pH на урината или изпражненията или инфекция след употреба на антибиотик.

Облеклото на бебето трябва задължително да бъде от естествени материи, като лен или памук и да е свободно. Тези дрехи пропускат въздуха и предпазват мъника от изпотяване. Следете личицето за зачервяване.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ