Напишете дума/думи за търсене

Опасно ли е, ако бебето погълне вода при къпане

СНИМКА: Parentsneed.com

Много родители споделят, че бебето им изпитва интерес към водата в банята и понякога се случва да погълне от нея. Разбира се, това е притеснително, защото в нея може да има остатъци от сапунена пяна. Опасно ли е? Не, ако не се случва често.

Случаите, в които едно бебе получава неприятни симптоми след поглъщане на вода при къпане, са наистина много малко. В това число не влиза възможността от задавяне, което е абсолютно нормална реакция при неочаквано попадане на течност в гърлото. Но точно това е вашата роля - да не изпускате от поглед своето дете по време на къпане и да бъдете в готовност да реагирате във всяка ситуация.

В редки случаи е възможно при сериозно поглъщане на вода да се достигне до стомашно разстройство. Ако използвате вана, е възможно при пълненето й във водата да има останали частици от почистващия препарат, който сте използвали за повърхността й. Това може да бъде опасно в някои случаи, затова винаги използвайте корито, а не поставяйте бебето директно в напълнената вана. Слагайте вода в коритото му, което поддържате без препарати. Това ще намали риска от попадане на вредни вещества в устата на детето.

Ако бебето ви обича да си играе с водата, дайте време за това 5 минути преди започване на същинското къпане с шампоан и гел за тялото. Така дори и да погълне вода, в нея няма да има сапун, когато постави ръчичка в устата си. При миенето на главичката с шампоан гледайте бебето ви да не лапа пръстчетата си и да го поливате така, че струята да не мокри устните и лицето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ