Напишете дума/думи за търсене

Дължината на бебето при раждането влияе на бъдещата му височина

СНИМКА: http://kids-cute.blogspot.bg/

Ако бебето ми се роди по-издължено, това означава ли, че ще бъде висок възрастен? Този въпрос си задават не една и две майки. Отговорът е положителен. Твърде вероятно е вашето дете да бъде високо и с порастването си.

Височината на двамата родители, разбира се, е от първостепенно значение, когато говорим за определяне на бъдещия ръст на детето. Бебетата наследяват външния си вид именно от тях - височина, нисък ръст, набита и едра фигура или слабо телосложение.

Знаете обаче, че това правило невинаги е съвсем задължително. Случвало ли ви се е да се питате на кого ли прилича детето на ваши познати, забелязвайки изявено по-висока фигура в сравнение с тези на родителите си? При такава ситуация обяснението е просто - намесване на гена на баби и дядовци и други роднини.

Обикновено това си личи още от раждането на детето. Има бебета, които се раждат по-издължени в сравнение с други. Т. нар. шеговито от докторите - манекенски мерки. Редица проучвания доказват, че същите тези деца запазват през годините тенденцията и стават високи като възрастни. И обратно - бебета, които се раждат с миниатюрни размери, са миньончета вбъдеще. Както уточнихме - това не е задължително, но пък е една твърде благодатна питанка, която можем да следим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ