Напишете дума/думи за търсене

Децата и половите стереотипи

Фактът, че вашият син има влечение и интерес към дрехи играчки са момиченца, показва, че от самото начало вие сте демонстрирали толеранс към предметите за двата пола и не сте правили разделение пред детето. Няма нищо притеснително!

Играчките, с които си служат момченцата, в повечето случаи нямат никакво отношение към бъдещата сексуална отиентация. Това да си играе с рокля или кукла на 3 - 4-годишна възраст не е нищо повече от демонстрация на богато въображение.

За да подпомогнете влечението към играчки и предмети за неговия пол, се уверете, че то има голям избор от тях. В същото време трябва да внимавате да не изградите полови стереотипи. Не казвайте на всяка цена крайното заключение, че дадена играчка е само за момичета или само за момчета. Насочете вниманието му към тези за момченца чрез трикове, като например да поставяте пред погледа му само такива и да купувате типично мъжки играчки - камиончета, коли и други.

Ако синът ви продължи да изпитва влечение към играчки за момичета, облича се с рокли и иска да носи дамските ви обувки след 6-годишна възраст, се консултирайте със своя педиатър, който да ви насочи към детски психолог.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ