Напишете дума/думи за търсене

Бебето плаче без причина. Какво да правя?

СНИМКА: babycenter.com

Безброй могат да бъдат причините, поради които вашето бебе плаче. Понякога обаче има шанс да изпаднете в ситуация, в която не откривате видима причина, колкото и да се стараете.

И тогава започвате да отмятате едно от по едно - нахранено е, наспано е, няма температура, не никнат зъбки и няма колики. И от памперса не е, защото е сменен. Превъртате в главата си куп възможности, но колкото и да се чудите и маете - нито една от тях не ви изглежда правдоподобна.

В такива момента е добре да пробвате няколко неща - да проветрите помещението, ако сте на закрито или да напуснете мястото, на което сте, ако в него има много хора. Някои от основните причини за плача "без причина" са прекаленото натоварване с игри и срещи с други хора, както и задуха и претоплянето с дрехи. Хубаво е при това положение да отстраните проблема и да изчакате бебето да се успокои само 5-10 минути. Понякога причинител на плача "без причина" може да бъде неудобна дрешка. Затова е хубаво да проверите в какво състояние е кожата на детето ви. Ако по нея няма видими зачервявания, значи причината не е това. 

Ако нищо от това не помогне и състоянието продължава прекалено дълго време, е хубаво да се обадите на педиатъра, за да ви насочи как да процедирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ