Напишете дума/думи за търсене

Родените през лятото бебета могат да се изведат навън през втората седмица

Първата разходка се прави в зависимост от сезона, през който е родено бебето. Роденото през лятото дете се извежда на открито още през втората седмица.

При деца, родени през студен сезон, първата разходка трябва да се предшества от изнасяне на детето пред отворен прозорец, отначало за няколко минути, а след това за 10-15 минути. По този начин за 3-4 седмици след раждането бебето е готово за извеждане навън.

Във всички случаи температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от 10-12 градуса. Не трябва да вали и да духа силен вятър. Продължителността на разходката зависи също от сезона - през зимата кърмачето се изнася за 20-30 минути, а през лятото за 1-2 часа два до три пъти дневно.

Особено ценно е извеждането, когато съвпада със съня на детето. Сънят на открито е по-дълбок, по-спокоен и по-продължителен. Разбира се, хубаво е да съобразите мястото, на което водите детето, за да е съчетан сънят с пълноценен въздух. За летните дни избирайте прохладни паркове, далеч от големи булеварди и шумна градска среда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ