Напишете дума/думи за търсене

Как да развиваме мозъка на бебето

Вашето малко бебе се развива толкова бързо, че губите представа за времето. Вижте 6 лесни начина, по които можете да му помогнете в този период.

Реагирайте, когато бебето се разплаче. Не го оставяйте просто така, без да го успокоите и прегърнете. Вашата нежност е по-важна за развитието му, отколкото предполагате.

Изградете доверие в него, като показвате, че сте фокусирана върху действията и движенията му. Дори и да ви се струва невъзможно, вашето мъниче усеща дали му отдавате цялото си внимание или не.

Правете масаж на телцето всяка вечер след баня. Това подобрява притока на кръв в цялото тяло.

Говорете артистично - все едно четете приказка. Например - когато казвате "ти си най-сладкото бебе на света", тонът ви трябва да е по-приповдигнат. Когато променяте интонацията си, активирате различни зони в мозъка на своето дете. Това е наистина важно!

Играйте игри. Разбира се, вариантите за това с едно невръстно бебе не са кой знае колко, но е достатъчно само да затваряте очите си с ръце и да се откривате. Така бебето включва мозъка си в действие, за да предвиди следващото нещо, което ще направите.

Пейте песнички. Наистина много песнички! Мелодичните звуци, които възпроизвеждате, не само ще ви сближат емоционално с бебето ви, но и ще подпомогнат правилното му развитие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ