Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да знаете, ако отивате на ресторант с бебе

Бебетата прекарват по-голямата част от денонощието в спане. Затова и много млади майки се престрашават да излязат с тях в хубав ресторант. Това никак не е толкова лесно, колкото звучи. Затова имайте на ум следните неща.

Хората от съседните маси ще искат да докоснат детето ви

Естествена човешка реакция е, когато видите сладко малко бебе, да поискате да го гушнете или поне да щипнете бузките му. Това важи не само, когато разхождате малчугана в количката му из парка, но и когато сте го извели в ресторанта с вас. Затова бъдете подготвени бабата и дядото от съседната маса да дойдат до вас с искане да подържат за минута бебето. Нормалната реакция е да им позволите, стига детето да не е заспало и да не е раздразнително.

Ще има коментари от околните

Няма как да попаднете в празен ресторант. Затова бъдете подготвени да срещнете осъдителните погледи на околните, когато детето ви започне шумно да плаче. Освен това много от хората около вас ще бъдат предубедени заради факта, че сте дошли с бебето си. Не е изключено и да ви го кажат в лицето. Ще има обаче и хора, които ще ви поздравят за това, че детето ви е тихо и ви слуша.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ