Напишете дума/думи за търсене

Как да стерилизараме бебешките шишета?

За предпочитане е да бъде с височина 20 см и диаметър 25 см, за да побира телена кошничка с 8 вертикално поставени шишета.

При нужда можете да използувате всеки друг подобен съд и сами да си направите телена кошничка. Шишетата не трябва да се поставят направо върху дъното на съда, защото могат да се спукат от топлината. При крайната стерилизация пълните с млечната смес шишета трябва да се поставят изправени.

При асептичния метод шишетата се изваряват празни и могат да бъдат във всякакво положение и във всякакъв съд. който е достатъчно голям, но все пак най-удобно е да се поставят също така вертикално в телена кошничка.

Ако изберете да миете шишетата на ръка, определено трябва да внимавате много повече да не остава сапун вътре в тях и да ги изплквате добре продължително време. Друг вариант е да ги накисвате в тенджера с вряла вода за 5-10 минути и след това да ги измивате със специална гъбичка и четчица. Използвайте бебешки антибактериален сапун за почистването им и винаги ги оставяйте да изсъхнат добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ