Напишете дума/думи за търсене

Кога да въведем месо в храненето на бебето

Правилото е, че е най-удачно това да се случи тогава, когато детето е захранено с поне два - три зеленчука.

След това може да се премине към включване на месо. Обикновено в дни това значи около 2 седмици след началото на захранването. Сигурно се питате кои видове са най-подходящи?

Най-добре е да се започне с пилешко, пуешко или заешко. Ако родителите трябва да избират между пилешко и пуешко, по-добре е да предпочетат пуешкото месо, защото то е по-богато на желязо. Нека по възможност е с проверен произход - от ферма или познати ваши близки, които отглеждат домашни пилета. 

Можете да вземете повече и и да се замрази на малки порции от по 1-2 чаени лъжички, като за това да използвате формички за лед. Така ще имате за дълго време от това месо. В началото количеството, което се предлага, пак е една чаена лъжичка.

Има места по светам, където захранването започва направо с месо, разредено с малко кърма или с адаптирано мляко. Зеленчуците се въвеждат на по-късен етап. Желязото в месото е т.нар. хемово желязо, то много по-лесно се усвоява от организма в сравнение с желязото от плодовете и зеленчуците. Ако след въвеждането на месото, няма признаци за алергия, единият ден се дава зеленчуково пюре, а на другия - месно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ