Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да махнем памперса по-рано

Памперсите добре попиват влагата и поради това в детето не възникват дискомфортни състояния, като в същото време бебето не получава сигнали за физиологичните си нужди.

От една страна, това е добре, но, не изпитвайки неприятни усещания, детето не се обучава на самоконтрол върху уринирането. Така може да се стигне дотам, че детето да носи памперси едва ли не до 5-годишна възраст. В този смисъл памперсите могат да забавят развитието на естествените навици на децата. Ето още една не много известна у нас причина, поради която е крайно нежелателно непрекъснато да се носят памперси: от няколко месечна възраст започва съзряване на половите клетки у момченцата, които се намират в тестисите.

Този процес може да бъде възпрепятстван от прегряване на тестисите, ако денонощно се използват памперси. Съвременните пелени съхраняват кожата суха, но в същото време са и като топлинен компрес - дори да са дишащи. Те могат да предизвикат прегряване на тестисите, като последствията идват след години във вид на безплодие. Това може да бъде следствие от постоянното носене на памперси в детството. Затова е крайно нежелателно денонощно детето да е и памперси – минимум 4-5 часа то трябва да бъде без тях. 

Постоянното носене на памперси може да доведе до възникване на инфекции на пикочните пътища и освен това пелените пречат на родителите да контролират степента на уриниране.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ