Напишете дума/думи за търсене

Мога ли да заведа бебето на плаж?

Бебета над 1-месечна възраст може да бъдат извеждани на плаж преди 9 ч. сутринта и след 18 часа вечерта.

Задължително е да държите бебето на сянка и да бъде намазано със слънцезащитен продукт с висок фактор. Добре е да вземете и количката с вас, където допълнителният сенник и чадърче да осигуряват още по-плътна сянка. Обикновено до първата годинка на бебето много родители отиват за по час - два.

Какво обаче се случва на плажа? В първия случай - детето е много малко, за да му бъде интересно, то просто изчаква родителите да се изкъпят поединично, докато другия го наглежда. В следващия вече всичко му е интересно и родителите изпадат в ситуацията да го пазят от изяждане на пясък, пълзене и ровене, дърпане и хапане на хавлии и т.н. С други думи пребиваването на плажа се оказва истинско приключение.

Децата под 4-годишна възраст са податливи на чести неразположения. Отново зависи от самото дете, но масовия случай показва чести настинки и заразяване с чревни вируси. Това не означава изобщо да не почивате на море с малкото дете, а да решите кога то е готово за това. Според съвременните мнения на специалисти в областта минималната възраст за посещение на морския бряг е 9-месечната и е добре да се придържаме към това правило. По същото време организмът на малкото ви съкровище вече е започнал да се укрепва и има по-малък шанс да се случи нещо неблагоприятно след посещението на плажа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ