Напишете дума/думи за търсене

Витамин Е е важен за растежа на косата на детето

По време на своя растеж децата се нуждаят особено много от Витамин Е.

Той помага на организма в борбата с микробите и укрепва имунната система. Витаминът е от съществено значение за поддържането на здрави кръвоносни съдове. Храни, чрез които децата могат да си го набавят, са зеленчуците, ядките, семената, плодовете. Малките деца се нуждаят от цинк и желязо. Дефицитът на цинк често се свързва с нарушения в растежа, както и към повишена чувствителност към инфекции. Желязото от своя страна освен, че е важно за растежа и изграждането на силен имунитет, намалява риска от появата на анемия и се грижи за здравето на кожата. Двата важни елемента се съдържат в храни като риба, леща, червено месо, зърнени култури и други.

Този витамин е важен и за растежа на косата на вашето бебе. Предпазва косъма от изсушаване и съхранява лъскавината и еластичността му. Подобрява кръвообращението на скалпа, с което съдейства за нормален растеж.

Можем да заредим организма си с витамин Е, ако включим в дневното си меню повече растителни масла. Храни, богати на витамин Е са царевичното олио, слънчогледовото олио, соевото олио, както и маслото от пшенични зародиши. Но витамин Е можем да открием и в орехите, бадемите и фъстъците, както в други ядки. Все пак обаче внимавайте с тях, когато ги давате на детето, защото са алергени. Следете как реагира на тях.

Можете да заредите организма на малчугана с ударна доза Витамин Е, като ежедневно похапвате пълнозърнести храни, листни зеленчуци, зелен боб, грах, марули, доматено пюре, патладжани и моркови.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ