Напишете дума/думи за търсене

Кога мога да дам авокадо на бебето

Авокадото е идеално за захранване на бебето, благодарение на своята кремообразна консистенция. Огромното му предимство е, че то е богато на т.нар. полезни мазнини и е много хранително.

То е наричано една от най-добрите храни от природата, защото съдържа всичко необходимо за човека. Полезните мазнини са отлично вещество за развитието на бебешкия мозък. Ето защо е толкова хубаво да го включите като една от първите "твърди" храни на бебето си.

То не съдържа натрий и холестерол и в същото време има много ценни хранителни вещества, сред които 8% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина, 4% от дневната доза за фибри и калий, 4% от Витамин Е и 2% от желязо. Това го прави много ценна храна и за бъдещите майки.
Порция авокадо съдържа и 81 микрограма лутеин каротеноиди и 19 микрограма бета - каротин. В нея се съдържат и 3,5 грама ненаситени мазнини, които са важни за нормалния растеж и развитие на централната нервна система.

Рецепта за бебешко пюре с авокадо и банан

Необходими продукти:

1 банан

1 авокадо

адаптирано мляко, кърма или вода за разреждане

Начин на приготвяне:

Обелете плодовете, отстранете костилката от авокадото и нарежете на парчета. Блендирайте и разредете на око с течност по избор. Останалото количество съхранявайте в хладилник за не повече от ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ