Напишете дума/думи за търсене

Десертно желе с какао и пудра захар

Необходими продукти:

4 бр. яйца

100 гр. пудра захар

25 гр. какао

500 мл. прясно мляко

13 гр. желатин

1 пакетче ванилия

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват със захарта. Добавят се млякото с разбитото в него какао. Сместа се слага да ври на тих огън, докато се сгъсти, като непрекъснато се бърка, за да не загори.

Когато се сгъсти, се сваля от огъня и се оставя да изстине. Желатинът се разтваря в 2 с.л. хладка вода на водна баня. След това се добавя към охладената какаова смес при непрекъснато бъркане. Накрая се добавят белтъците. Сместа се изсипва във формички и се оставя да стегне в хладилника.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ