Напишете дума/думи за търсене

Ето как да изберете перфектните столове за вашата кухня

Не подминавайте зашеметяващата маса за хранене в магазина само защото тя не идва със столове в комплект. Всъщност вашата маса и столове в трапезарията не трябва да съвпадат напълно, а само да си подхождат по основните критерии. А ето как да изберете и перфектните кухненски столове за вашата трапезна маса.

Размери

За максимален комфорт мащабите на вашата трапезна маса и столове трябва да са съвместими. Ако измервате от горната част на масата до пода, повечето маси за хранене варират от 28 до 31 инча; 30-инчова височина е най-често срещаната, отбелязват специалистите от САЩ. От върха на седалката до пода, столовете за хранене често варират от 17 до 20 инча. Това означава, че разстоянието между седалката и плота може да бъде от 8 до 14 инча.

В средностатистическата трапезария разстояние от 10 до 12 инча се счита за най-удобно, но то варира в зависимост от дебелината на плота, височината на престилката и от размера на трапезарията. Ако работите със сантиметри, изчислете цитираните дължини и дерзайте!

Височина на седалката

За да намерите удобното разстояние между седалката и височината на масата, тествайте маса (или маси) с комбинация от различни столове.

Може да посетите мебелен магазин с много кухненски и трапезни комплекти на показ. Или просто обърнете внимание на вашето ниво на комфорт, когато вечеряте. Носете разтегателен сантиметър в чантата или джоба си, за да може да отбележите точното разстояние, когато намерите такава, която пасва.

Обърнете внимание дали седалката на стола е твърда или тапицирана. Тапицираните седалки са склонни да се компресират, когато седите. Ако подплънката е дебела, компресията може да бъде значителна и в крайна сметка да се окаже, че сметките ви са грешни. За да получите точно измерване, запишете от горната част на тапицираната седалка до пода, докато столът е празен, и след това помолете някой да го измери отново, докато седите. Добавете разликата между двете към идеалното разстояние между маса и седалка.

Ширина и дълбочина

Мащабът не се отнася само до съвместимост на височините. Имате нужда и от столове, които всъщност се вписват под вашата маса. Ако те не го направят, вашите вечери няма да се усещат комфортно и по този начин ще повредите и масата, и столовете.

Столовете, които поставяте в двата края на правоъгълна или овална маса за хранене, трябва да се плъзгат под масата, без да се блъскат в краката на масата. Тези указания се отнасят и за всеки стол, който използвате с квадратни и кръгли маси.

Ако планирате да използвате два или повече стола от всяка дълга страна на масата, уверете се, че има място да ги плъзнете отдолу, без те да се блъскат един в друг или в основата и краката на масата. Ако седалките на стола се докоснат, столовете се усещат тесни и неприятно близки, значи нещо не е наред и изборът не е правилен. Същото важи и за кръгли маси; оставете поне два инча място между всеки стол.

Ръцете и гърба също са важни

Ако използвате столове за трапезария с облегалки за ръце, уверете се, че ръцете не стърчат и не се набиват дъното на плота или облегалката. В допълнение към неизбежните щети, които ще претърпят облегалките на вашия стол, може да не сте в състояние да седите достатъчно близо до масата, за да се храните удобно.

Последната грижа при избора на столове за маса е разликата между височината на масата и общата височина на стола. Уверете се, че облегалките на столовете ви са по-високи от горната част на масата. В противен случай столовете изглеждат като клекнали, а вие – като първолаци.

Стил

В допълнение към избора на маси и столове със съвместим мащаб, мебелите все пак трябва да изглеждат добре заедно. Стиловете също трябва да си подхождат, както без съмнение знаете.

Изборът на маси и столове с общ елемент обикновено гарантира, че те ще изглеждат добре заедно. Този общ елемент може да бъде цветовият тон или нивото на формалност. Той дори може да бъде единичен дизайнерски елемент. Важен експертен съвети: не избирайте маси и столове, които споделят всички елементи, не бива всичко да е напълно еднакво.

Е, готови ли сте да си купите кухненски столове?