Напишете дума/думи за търсене

Как най-добре да почистим екрана на телевизора

За да уловите всяка секунда от любимото си шоу, ще ви трябва телевизионен екран, по който няма прах, мръсотия и пръстови отпечатъци.

Без значение какъв тип телевизор имате, ще ви трябва суха кърпа от микрофибър, която е предназначена за почистване и премахване на петна от очила, мобилни телефони и обективи на камера.

Как да почистите плоски плазмени, LED, LCD и OLED телевизори?

По-деликатните LCD, плазмени модели не могат да се справят с традиционното мокро почистване. За да запазите този плосък екран като нов, без да го повредите, ето какво да направите.

Какво ви е необходимо: Микрофибърна кърпа или електростатичен прах, предварително навлажнена кърпа

Как да почистите: Избършете телевизора с мека, суха кърпа от микрофибър или с електростатичен прах. Предварително почистете упорити петна с навлажнена кърпичка, предназначена за електроника. С микрофибърната си кърпа или прахосмукачка преминете през бутоните и гърба на телевизора, за да премахнете прахта от отворите.

Плазмените екрани, макар и изработени от стъкло, имат антибликови покрития, които могат да бъдат повредени от традиционните почистващи продукти. Най-добре е да следвате същите сухи методи, които бихте използвали за почистване на LED LCD и OLED телевизори.

Как да почистите по-стар модел телевизор, който не е плазмен?

Почистването на такъв е толкова лесно, колкото почистването на огледалата във вашия дом.

Какво ще ви трябва: кърпа от микрофибър, спрей за почистване на прозорци

Как да почистите: Избършете с почистваща кърпа от микрофибър, навлажнена с малко вода или любимия ви спрей за почистване на прозорци и изсушете екрана. Никога не пръскайте екрана директно. Това може да го повреди.

Как да почистите телевизионните екрани, без да остават ивици?

Използвайте чиста кърпа от микрофибър или прах. Мръсните кърпи могат да оставят черти. Избягвайте да използвате предварително обработени кърпи за прах. Те имат мазни покрития, които са чудесни за събиране на прах върху дървените мебели, но могат да оставят отлагания на телевизионния екран. Обръщайте кърпата често, тъй като поема прах.

Избършете екрана първо в една посока (хоризонтално или вертикално), след това го избършете втори път в обратната посока, за да покриете цялостно целия екран и да разнесете всички ивици. Почиствайте екрана при изключен телевизор. По-лесно е да виждате и премахвате ивици, когато екранът е черен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ