Напишете дума/думи за търсене

Как една майка научи сина си на уважение към жените

"Веднъж месечно моят 6-годишен син ме извежда на вечеря. Той ми отваря вратата, помага ми със стола и ми разказва как е минал денят му. След това ме пита как е минал моят.

Синът ми плаща сметката с парите, които е спечелил от извършване на своите задължения и дори оставя бакшиш на сервитьора. Чрез всичко това аз го уча как да се отнася с една дама и как би следвало да се държи на своите истински срещи след време, как да показва уважение към жената, която обича. В момента тази жена е мама.

По време на вечерята ние оставяме настрана мобилните телефони и таблети. Разговаряме за всекидневието си, за нещата, които ни се иска да направим. Уча го на добри обноски по време на хранене, както и, че е много грубо и невъзпитано да се втренчваш в телефона по време на среща, независимо дали си с мама или с някой друг.

Той се учи да осъзнава стойността на парите и как да ги разпределя. Учи се също да смята и да изчислява колко точно да бъде бакшишът на сервитьора, за да възлиза на 15% от сметката.

Да, той е още дете. Но аз силно вярвам, че всички тези неща са важни и трябва да ги научи точно сега. Никога не е прекалено рано да научите детето си на уважение към другите, особено към дамите. Като жена, която е била унижавана и обиждана в миналото от мъже, аз изключително много искам да науча своя син на уважение. Защото твърде много мъже днес нямат никаква идея как да се отнасят с жените и как да ги накарат да се чувстват комфортно. Ще ми се да вярвам, че моят син никога няма да бъде един от тях“.

Това писмо бе публикувано от една майка и спечели хиляди симпатизанти, За кратко време словата на жената бяха споделени безброй пъти и накараха не един и двама души да се замислят колко важно е всъщност да отглеждаш момченце, което да умее да уважава жените.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ