Напишете дума/думи за търсене

С топъл компрес върху гърдите можете да увеличите кърмата

Първите четири до шест седмици от кърменето са моментът, в който всяка млада майка се притеснява дали кърмата й е достатъчна.

Това е нормален страх, въпреки че има малък брой жени, които страдат от този проблем. Ако искате да увеличите кърмата си, има няколко естествени начини, за да го постигнете.

Уверете се, че бебето добре е захапало гърдата

Трябва да сте сигурни, че бебето е захапало гърдата добре. Това е най-сигурния начин, за да увеличите кърмата си. В противен случай малчуганът няма как да приеме нужното количество, което му трябва, за да се засити. Ако го държите така, че да засуче правилно гърдата, то ще изцеди необходимото му мляко, което ще стимулира организма ви да произвежда повече.

Не се отказвайте

В началото тялото на майката може и да не произвежда много кърма. Въпреки това тя не бива да се отказва. Както в пазарната икономика - търсенето зависи от предлагането. Колкото повече кърмите, толкова по-често казвате на организма си, че трябва да произвежда повече. Първите няколко седмици след раждането бебето трябва да се храни през 2-3 часа в денонощието. Ако са минали 3,5 часа след последното кърмене, го събудете, макар че спи.

Топъл компрес върху гърдата

Топлият компрес върху гърдата 10-ина минути преди кърмене е възможно много да улесни потичането на млякото. Причината е, че топлината намалява отока на млечните ви канали, ако са се подули. Нямате ли проблеми с кърменето, не е препоръчително да прибягвате до този метод.

Стимулирайте гърдите

След като приключите с кърменето на бебето, е препоръчително да изцедите гърдите си с помпа или да ги масажирате внимателно с ръце. Много майки предпочитат втория начин, защото е по-естествен, а и не струва нищо. Този масаж, не е лесно умение и ще трябва малко време да го освоите.

Водете здравословен начин на живот

Колкото по-здравословен е начинът ви на живот, толкова повече кърма ще имате. Затова в никакъв случай не пушете цигари, не взимайте ненужни лекарства и се постарайте да не се стресирате и натоварвате излишно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ