Напишете дума/думи за търсене

Mомче се зачева с по-голяма вероятност малко преди овулацията

От научна гледна точка момче се зачева с по-голяма вероятност, ако двамата партньори правят секс малко преди овулацията.

Сперматозоидите, които носят Y-хромозома, която всъщност е решаваща за мъжкия пол, се движат по-бързо от другите.

Затова пък те не живеят толкова дълго, така че нямат време да чакат много яйцеклетката. Колкото по-късно е сексът след овулацията, толкова по-голяма е вероятността бебето да е момиче. Според учени този метод дава 70-75% точност.

Счита се също така, че когато жената употребява много калций, се повишава вероятността да зачене момиче. Съответно при пълното ограничение на калций има шанс да зачене момче.

Полът на детето може да се определи и от комбинация от възрастта на майката и месеца на зачатие. Ако жената е в четна годишнина от възрастта си, може да зачене момиче. Това става в месеците февруари, април, юни, август и октомври. Ако се касае за нечетна годишнина на майката, то детето трябва да бъде заченато през януари, март , май, юли, септември и ноември. В този случаи ще се роди момче, сочи поверие.

Има и друго мнение, че ноември, декември и януари са месеци, подходящи за зачеване на момчета, а май, юни и юли са подходящи за момичета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ