Напишете дума/думи за търсене

Как да изрежем безопасно бебешките нокти?

Използвайте времето, когато бебето спи или е съсредоточено над нещо. Така намалявате риска от мърдане. Пуснете бебешки канал или помолете друг член от вашето семейство да отвлича вниманието му.

Хванете здраво нокътя с две пръстчета. Издърпайте кожата под нокътчето максимално назад, за да не я притиснете с нокторезачката, когато натиснете Хванете така, че да се открива само израсналата част. Уверете се, че държите хубаво ръчичката и няма шанс да я изпуснете, дори и бебето да се размърда.

Използвайте задължително бебешка нокторезачка. Не обикновена! Тя е обезопасена и е създадена за меки нокътчета. С нея би се стигнало доста трудно до момент на порязване.

По възможност следете да режете ноктите през времето непосредствено след баня. Тогава нокътчетата стават още по-меки и са лесни за отстраняване. Това ще ви улесни и ще успеете да ги отрежете по-бързо.

След изрязване почистете добре с тампонче, за да няма останали нокътчета, които могат да попаднат в очичките или устата на бебето и да бъдат опасни. Огледайте добре ръчичките и всяко пръстче поотделно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ