Напишете дума/думи за търсене

Това писмо е за всяка бъдеща майка

Докато се подготвяш да посрещнеш малкото човече, което в момента се намира в корема ти, знам, че изпитваш смесица от вълнение и тревога.

Истината е, че нищо не може да те подготви напълно за трансформацията, която ти предстои. Когато тръгнеш към родилното, обърни внимание на следните малки неща: тишината в къщата, перфектната чистота, приятния аромат на прането, твоите емоции, усещането, че все още си отделна единица на този свят. След броени часове това ще се промени. Вече ще имаш свое продължение. Вече ще бъдете две тела в една душа. Ще се прибереш с малко вързопче любов в ръцете си и ще осъзнаеш, че в целия предстоящ хаос и напасване с новия режим животът ти се е променил по най-добрия възможен начин.

Вероятно всеки ти казва да се подготвиш да изпиташ прилив на обич, която не прилича на никоя друга. Прави са. Да държиш това малко чудо в ръцете си, е неописуемо чувство. Любовта, която извира от сърцето ти в този момент, е невероятна. Вече си майка!

Ще бъдеш уморена. Повярвай ми, нищо не може да те подготви за тази умора. Ще бъде тридно в началото. Няма да различаваш деня и нощта. Когато се будиш в 2 през нощта, ще си мечтаеш за поне час сън и ще мислиш, че нямаш никаква сила повече в тялото си. Но то ще те опровергава.

Твоето бебе ще бъде най-малкото и красиво нещо в целия свят. Няма да можеш да му устоиш. Ще го обичаш с цялото си сърце, ще искаш да целуваш крачетата и нослето му. Наслади се на тези моменти. Чака толкова много време, докато това малко чудо се появи на бял свят. С времето ще разбереш, че дните изглеждат дълги, но месеците и годините се изнизват толкова бързо, когато си родител.

Остави мислите за бъркотията на заден план, не се старай да угаждаш на всеки, вярвай в себе си и способностите си как е правилно да се грижиш за своето бебе. Твоите инстинкти са най-силни. Прави снимки и видеа. Получи най-големия подарък от живота. Наслаждавай се на всеки един момент. И не забравяй да се помолиш тихичко за всички онези, които искат да имат рожба и очакват да я гушнат. Защото всеки заслужава да получи най-големия дар от съдбата.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ