Напишете дума/думи за търсене

Какво причинява зачервените очи след раждане?

Най-накрая получавате разрешение да използвате банята сами след раждането. И тогава се поглеждате в огледалото и виждате в отражението кървави очи.

Нормално ли е? Накратко - да. Понякога интензивните напъни по време на раждане могат да причинят кървави очи след това. Кашлицата, повръщането или напрежението също могат да доведат до такова състояние. Тези действия повишават за кратко кръвното налягане във вените ви, което води до спукани капиляри и розови или червени ивици в склерата на окото, която обикновено е бяла. Друга причина може да бъде липсата на сън и изтощението след появата на бебето.

Ако имате диабет или високо кръвно налягане, или ако приемате определени лекарства за разреждане на кръвта, вие сте по-податливи на зачервени очи след бременност, но все пак състоянието може да засегне всеки.

Има ли нещо, което може да направите, за да облекчите състоянието?

То ще премине само без лечение. Очите ще се успокоят, когато тялото ви реабсорбира кръвта. За да се отървете от червените очи по-скоро, опитайте тези средства:

Изкуствени сълзи без рецепта

Много лекари препоръчват капки за очи, известни също като изкуствени сълзи. Можете да ги използвате до четири пъти на ден.

Студен компрес

Нанесете хладен компрес или кърпа върху затворените си очи за пет до 10 минути, няколко пъти на ден.

Избягвайте дразнители като дим, цветен прашец и косми от домашни любимци

Това може да влоши състоянието на зачервените ви очи.

Използвайте чисти кърпи и калъфки за възглавници всеки ден

Сменяйте кърпите и спалното бельо всеки ден, ако можете.

Съсредоточете се върху почивката и съня

Почти невъзможно е да си починете достатъчно след раждането, но направете всичко възможно да опитате да подремнете, когато бебето ви спи или някой близък е там, за да ви помогне.

Подобно на синините, кървавите очи след бременност обикновено изчезват в рамките на една до две седмици.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Кога трябва да се обадя на лекар за зачервените си очи?

Главоболие със замъглено зрение

Психично объркване

Виждате ореоли около светлините

Болка в или около очите ви

Очи, които са покрити със секрет

Треска или общо неразположение

Всякакво друго кървене по тялото ви

Това състояние изглежда по-зле, отколкото е в действителност, и не трябва да причинява никаква промяна в зрението, течение или болка. Може да имате усещане за драскане по повърхността на окото – това е нормално. Възстановяването след раждането на всяка майка изглежда различно, но добрата новина е, че зачервените очи обикновено не са причина за притеснение.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ