Напишете дума/думи за търсене

Да изберем име според месеца на раждане (част 2)

Септемврийските бебчета идват след бурното и пълно с емоции лято и съвсем очаквано са по-спокойни и меланхолични. Подходящи имена са Миро, Тихомир.

Изборът на бебешко име е една от най-сложните и отговорни задачи, които стои пред всички бъдещи родители. То ще преследва мъничето доживот и до голяма степен ще определи неговия късмет или това как ще се чувства. Дали ще харесва името си или пък не? Как ще му казват на галено? Името ще му отива ли? Дали няма да има обидени баби и дядовци, ако бебчо не е кръстен на никого? Други бъдещи родители пък изобщо нямат идея как да кръстят малкото създание. Колебаят се много и разчитат да „усетят” правилното име, когато бебето вече се е появило на бял свят. Не е нужно да ви казваме, че шансът това да се случи, граничи с нулата. Най-малко, защото тогава ще сте достатъчно развълнувани, че да се сетите за това. В следващите редове можете да видите кои са най-подходящите имена по месеци. Току виж ви е допаднала някоя идея и си я откраднете.

Юли

Името на месеца сам подсказва за това какво име да изберете за своето малко съкровище.

Подходящи имена:

Юли, Юлия, Юлиан, Юлиана – на името на месеца.

Лео, Лея – за юлските и августовските бебета, които попадат под зодиакалния знак на лъва.

Август

Родените през август по природа излъчват аристократизъм във всякакви ситуации. Има десетки имена, между които да избирате, водейки се по тази линия.

Подходящи имена:

Боян, Бояна – богат

Кирил – господарски

Никол, Николета, Никола, Никифор - победоносни имена

Райна - кралица

Септември

Септемврийските бебчета идват след бурното и пълно с емоции лято и съвсем очаквано са по-спокойни и меланхолични.

Подходящи имена:

Миро, Тихомир – свързани със спокойствието

Павел, Павлин, Павлета – смирен, кротък

Сафира – името произхожда от названието на камъка на родените през септември.

Октомври

Октомври е един от най-приятните месеци. Не е нито прекалено студено, нито топло. Ако за някой месец от годината може да се каже, че е харесван от всички, то това е именно октомври. Такива са и хората, родени по това време на годината. Търсени за приятели и компания от всички. С това трябва да е свързано и името им.

Подходящи имена:

Давид - любим на всички

Рая - приятел

Ноември

Ноември е месецът, в който започва да се застудява по-сериозно и е възможно дечицата, родени тогава, в по-късна възраст да проявят твърд и безкомпромисен характер. Ето затова можете да балансирате отсега, като дадете на малкото същество име, което значи точно обратното.

Подходящи имена:

Адела – топлота

Аделина, Алина – благородна

Любомир, Любомира - да обича мира

Офелия - помощ

Декември

Какво по-сладко от бебче, което се появява на бял свят по време на най-празничния месец – декември. Тези малки същества си идват с името и са като най-чудесният коледен подарък. За тях са много подходящи имената, свързани с коледната тематика.

Подходящи имена:

Ангел, Ангелина, Анджела, Анджелина, Анна, Бела, Анабел (от bell – озн. камбанка от английски) – свързани с Коледа

Вирджиния - дева, девица

Кристина, Кристиан – видоизменени от Христо

Стела - звезда

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ