Напишете дума/думи за търсене

Кръв в памперса на бебето. Какво означава това?

Нормално ли е да има малко кръв в памперса на моето бебе? Случайната и нередовно появяваща се точка кръв в памперса на новороденото не е нещо, за което да се тревожите. Има много възможни причини.

Възможно е вашето бебе да е погълнало кръв от разренените ви зърна по време на кърмене. Раната може да не е видима и да ви отнеме известно време търсене, докато я откриете. Това няма да нарани бебето и можете да продължите да кърмите, докато разраняването на зарасне. Кръвта може да идва и от рана или протъркване на кожата на ректума на детето, ако изпражненията му са сухи, твърди или твърде големи. Това е често срещан проблем при новородените, докато не започнат да се хранят с твърда храна.

Възможно е бебетата момиченца да имат точица кръв в памперса, докато хормоните ви не се "върнат по местата си" след раждане. Това обикновено спира, когато те са отново в нормални нива. При бебетата момчета може да се случи и след обрязване.
Наличието на кръв в памперса е проблем, когато се случва редовно и не е изключителен случай. Също и, когато кървенето стане обилно и забележите отпадналост с бебето си. При такива случаи трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ