Напишете дума/думи за търсене

Знаците, с които бебето иска да ви покаже, че е преуморено

СНИМКА: parenting.com

Докато се е намирало в утробата, бебето ви е живяло във водна среда, приглушени звуци и светлина. В контраст с това, животът извън коремчето може да бъде вълнуващ и изпълнен с нови звуци и усещания.

Всяко едно нещо - от лая на куче или случаен полъх на студен въздух, може да накара малкото ви човече да се разплаче и изплаши. Когато социализирате бебето през първите месеци, бъдете внимателна за всякакви знаци, с които то иска да ви каже, че има нужда от почивка и преживяванията за деня са му достатъчни. Да, дори и съвсем малките бебета могат да се преуморят, като в резултат на това да плачат и да бъдат наистина неспокойни. А вие да се чудите каква е причината, след като реално не виждате такава. Ето ви някои знаци, с които бебето иска да ви каже, че няма нужда от повече развлечения за деня.

1. То затваря често очички и мига тежко.

2. Върти се постоянно не може да концентрира вниманието си над едно нещо.

3. Извива гръбчето си, докато мрънка и показва неспокойствие.

4. Раздразнително е.

Когато бебето ви дава тези сигнали, това означава, че е уморено от активности. Опитайте се да го успокоите, като се усамотите в тиха стая за 10 минути. Важно е да няма други хора около вас. Ако бебето заспи, но не е време за дрямка, не го будете, а му дайте това, от което има нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ