Напишете дума/думи за търсене

Колкото повече прегръщате бебето си, толкова по-бързо се развива то

Добри новини за всички майки, които си задават въпроса дали правят нещо неправилно, като носят детето си твърде често на ръце и го гушкат постоянно. Няма нужда да слушате хората, които ви казват, че по този начин създавате лош навик и учите бебето да бъде спокойно, само когато е носено.

Ново проучване на Детската болница в Охайо показва, че колкото повече прегръщате отрочето си, толкова по-добре. Физическият контакт с кожата на майката носи куп предимства за развитието - най-вече за мозъчното.

Проучването включва 125 преждевременно родени и родени на термина бебета. Наблюдавало се е как реагират на нежни докосвания и ето резултата: преждевременно родените бебета са имали по-малка чувствителност от останалите. Най-малко усещания за показали тези, чийто първи дни от живота са свързани с болезнени медицински процедури.

Редовното гушкане и носене на ръце на същите тези бебета е показало засилено развитие и укрепване и сочи, че няма нищо по-силно и изцеляващо от майчината любов и ласка. В заключение учените, провели изследването, казват, че е хубаво детето да бъде прегръщано колкото се може повече, за да се развива правилно и достатъчно бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ