Напишете дума/думи за търсене

Зачервени очи след раждането. Нормално ли е?

Не една и две родилки се оплакват от т.нар. кървясали очи след прибриането у дома от болницата. Понякога интензитета на контракциите и напъването може да доведе до такова състояние, при което капилярите в очите да се спукат.

Това е причина бялата част от окото ви да има различен цвят за известно време след раждането. Не бива обаче да се тревожите, защото е в рамките на нормалното. Това е само временно състояние, което няма как да застраши зрението ви и съвсем скоро ще отмине.

Все пак междувременно има някои неща, които бихте могли да направите, за да забързате процеса на възстановяване. Добра идея е да слагате на очите торбички чай, които ще подействат много успокояващо. Не е необходимо да купувате скъпи капки за очи или разтвори. Зачервяванията ще отминат, когато кръвта в очите се разсея от само себе си. Това изисква време. Понякога може да отнема дори до десетина дни.

Ако не забелязвате подобрение след този срок и зачервените очи са съчетани със силно главоболие и сълзене, се свържете със своя лекар. Той ще ви насочи към специалист, който ще установи причината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ