Напишете дума/думи за търсене

Използвайте слънцезащитен крем за бебето дори да сте на сянка

За бебетата и малките деца препоръчителен е фактор 50. Използвайте кремове, предназначени специално за кожата на най-малките.

Не пропускайте преди да намажете за пръв път детето си с избрания продукт да пробвате на рамото участък с размера на монета от 1 лв. Изчакайте минимум половин час. Ако не се появи алергична реакция - зачервяване или обрив, е безопасно да намажете бебето.

В допълнение мажете обилно с крем всички открити части на тялото поне половин час преди излагане на слънце. Това е необходимото време кремът да се абсорбира от кожата. Не забравяйте да следите срока на годност и не ползвайте миналогодишни флакони. Дори и да ви е останало огромно количество от тях.

Малките деца до една година да не се излагат на пряка слънчева светлина. Структурата на нежната бебешка кожа е такава, че слънцето много лесно я уврежда. 

Извеждайте детето навън в количка със сенник или чадърче, както и слагайте шапка с голяма периферия. Ако все пак се наложи стоене на слънце, използвайте крем за откритите части. Мажете детето дори при облачно време или ако сте на дебела сянка. Дори при такива ситуации изгаряне е възможно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ