Напишете дума/думи за търсене

Проблемна бебешка кожа

При проходилите деца класическото място на екземата са коленете и лактите. Може да се появи също така и във вид на сухи и червени петна върху бузите, зад ушите или върху китките или глезените.

При някои деца се изразява в оцветени отоци върху бедрата, отзад на ръцете или върху коремната област. Цветът на екземата може да бъде от телесен до яркочервен. За сухата кожа има две причини:въздух и дразнител.

Всъщност кожата е пригодена да бъде изсушавана от въздуха. Когато се потим, влагата от повърхността на кожата се изпарява и това спомага за понижаване на температурата на тялото. Ако обаче кожата се овлажнява много често и изсъхва прекомерно, или ако не се овлажнява достатъчно, може да стане суха. Ако къпете детето всяка вечер, може да откриете, че кожата му постепенно загрубява.

При сух климат кожата много бързо изгубва влагата си. Хора, които мият ръцете си по няколко пъти на ден, като лекарите например, трябва постоянно да ги овлажняват, тъй като в противен случай кожата става толкова суха, че се напуква.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ