Напишете дума/думи за търсене

Колко често да изцеждаме гърдите?

Изцеждането да е на всеки 2 - 2,5 часа. Преждевременно родените бебета се нуждаят от по-често хранене, тъй като стомахчетата им са твърде малки и успяват да поемат малки количества храна.

Изцеждането имитира храненето на бебето и, тъй като него го няма в момента, вие трябва вместо него да давате сигнали на тялото си, че трябва да започне производство на кърма на такъв интервал. Честотата на изцеждане в първите дни определя какви количества кърма ще произвеждате и след това. Оптималния брой изцеждания за денонощие са 8 до 10 пъти, а дори и повече. Колкото по-чести са изцежданията, особено в началото, толкова по-добра стимулация получават гърдите и толкова повече мляко ще произвеждате в бъдеще, за да посрещнете нуждите на вече укрепналото си дете.

Дори в началото да имате много повече кърма, отколкото би могло да приеме вашето дете, това е само в плюс. Изцеждането стимулира гърдите по същия начин, както би го правило бебето, за това след първите няколко седмици най-вероятно е да се наблюдава известен спад в количеството на млякото. Въпреки това, ако гърдите са получавали добра стимулация в началото, пак ще сте в състояние да покривате дневните нужди на вече порасналото бебе.

Най-голямата пауза между изцежданията може да бъде 5-6 часа - без това да окаже влияние на количествата. Не е нужно изцежданията да са на равни интервали. Тъй като все пак ще имате нужда и от почивка, както и от време за свиждане при бебето, ще се наложи да организирате добре времето си. Но всичките тези усилия си струват, защото ще можете да предложите на детето си най-добрата храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ