Напишете дума/думи за търсене

7 начина да възпитаме мотивирано дете

Самомотивацията е черта, която често се подценява.

Тя е много повече от ранно ставане от леглото сутрин и може да има огромно влияние върху това колко добре се справя вашето дете в училище. Малчуганите са естествено мотивирани да учат до около 7-годишна възраст. След това време те се нуждаят от допълнителен стимул и писането на домашни, например, става мъчение за вас. Вярно е, че самомотивацията може да дойде само отвътре, но има начини, по които можете да помогнете на детето да я подхранва, като му дадете тласък. Със сигурност ще ви бъде много благодарно някой ден! Ето 7 начина, по които да го направите.

Насърчавайте оптимизма

Фокусирайте се върху решенията на проблеми, вместо да се спирате на неуспехите. Съчетайте това с положителен поглед върху живота. Това ще насърчи детето ви да възприеме същия подход.

Насърчавайте усилията за постоянство, а не само успеха

По този начин ще му помогнете да развие устойчивост, от която ще се нуждае, за да се изправи срещу провала и да продължи да опитва, докато не успее.

Справяйте се с провала

Научете детето си да приеме, че понякога ще се провали. Показвайки му как да губи или печели достойно, ще му дадете способността да се справи с неуспехите и да си вземе поука от тях.

Насърчавайте интересите му

Децата имат различни интереси през годините. Подкрепяйте своето в тях и му покажете, че за вас е важно от какво се вълнува.

Празнувайте постиженията

Знаейки как да празнувате и да се наслаждавате на успеха - както собствен, така и чужд, ще дадете на детето си нещо положително, към което да се стреми.

Направете успеха възможен

Дайте на малчуагана възможност да постигне успех и да изпита положителните емоции, които го съпътстват. Подкрепата и насочването ще помогне за изграждане на самочувствие, което е жизненоважно за мотивацията.

Адаптирайте се към неговия стил на учене

Някои деца ще седят и ще слушат новата информация. Други ще искат да я изпишат или гледат, за да я усвоят. Всеки има различен стил на възприемане. Дайте възможност на детето само да прецени кое работи най-добре за него и не се опитвайте да налагате своя начин.

Родителите искат да помогнат по всеки начин за подобряване шансовете на детето за успех в училище, а по-късно и за развитие в живота. Като се започне от ранно ставане и се стигне до учене за прием в престижен университет. В цялото това пътешествие обаче не бива да забравяме 3 основни неща - силата на личния пример, проявата на любов и подкрепата. Те са онези "гориво" за правилното развитие на всяко едно дете.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ