Напишете дума/думи за търсене

Живот без памперс (Част 2)

Следете знаците, които ви дава детето. Първото слагане на гърнето трябва да се случи в домашна среда

Вашето бебе вече може да ходи добре , да изкачва стълби, да съблича само дрешките си и да ви разбира добре, когато му посочите тоалетната. Има в речника си думичките „ако” и „пиш” и ходи по нужда в интервал по-голям от един час. Всичко това значи, че детето ви е готово да замени памперса с гърне. При някои този процес се оказва лесна и бърза задача. При други не толкова. Какво да направите? Как да отучите бебето от памперса, за да започне да използва своето детско гърне? Ето отговорите.

Спокойствието на дома е много важно.

Важно е детето да се чувства много спокойно и в среда възможно най-близка до нормалната. Затова логично най-доброто място за първото слагане на детското гърненце е, когато сте си вкъщи. Не се опитвайте да го слагате на гърнето, ако сте нагости или някъде, където сте отишли на почивка. Или поне не в периода на приучаването.

Следете знаците, които ви дава детето.

Всяка една майка познава детето си толкова добре, че може да прецени според физиономии или час от денонощието дали му се ходи до тоалетна. Разбира се, няма как да го наблюдавате постоянно, но е хубаво, когато улавяте тези моменти, да водите малчугана до гърнето. Помолете детето също да ви казва, когато усети, че му се ходи до тоалетна.

Споделяйте своите полезни съвети на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg/ или чрез коментар под този материал. Ние ще публикуваме най-интересните истории и трикове за родители по темата.

Линк към част първа: http://www.mama24.bg/article/6088976

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ