Напишете дума/думи за търсене

Безопасно ли е да боядисвам косата си, докато съм бременна?

СНИМКА: goodhousekeeping.com

Много експерти съветват бъдещите майки да изчакат до четвъртия месец, за да боядисат косата си.

Това не означава, че има проблем да се боядисате по-рано. А и с всички тези хормони, които играят в организма ви в момента, е възможно косата ви да расте по-бързо. Съветът да изчакате е не толкова свързан със здравословното ви състояние, а с това, че през първите месеци е много по-вероятно да ви се гади от миризмата на боя.

Може ли химията в боята да навреди на бебето в корема ми? Ето и отговора! Само малка част от боята за коса се абсорбира през кожата. Това количество е толкова минимално, че не се смята за вредно за плода. Изследванията, които са направени, не показват последвали вродени дефекти, свързани с използването на боя за коса.

Въпреки че повечето експерти са категорични, че боята за коса не е вредна за бременните жени, вие задължително се посъветвайте с вашия лекар относно боядисването. Хубаво е да използвате безамонячна боя и такъв цвят, който да е максимално близък до естествения ви. Така няма да стресирате излишно скалпа в този така деликатен момент. Не правете драстична промяна, като това да промените цвета от черен на светло рус. ова е процедура, която изисква предварително обезцветяване на косъма и ще травмира косъма и скалпа ви. Не забравяйте, че дори и боядиването през деветте месеца да не е забранено, то трябва да се прави в разумни граници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ