Напишете дума/думи за търсене

Защо цвеклото е полезно за бременната

Сокът от цвекло е един от най-полезните сокове. Той има многобройни здравословни качества, а някои от тях са доказaни като много благоприятни и по време на бременността.

Помага при запек

Голяма част от жените имат честа констипация по време на бременността си. Това е често срещан страничен ефект на много добавки съдържащи желязо.

Помага при анемия и недостиг на желязо

Плодът има нужда от повече желязо, за да се развива нормално. Много жени имат нисък хемоглобин и не разполагат с достатъчно складирано количество от този микроелемент в организма. Приемът на умерени количества сок от цвекло може да помогне за преодоляване на този дефицит.

Въпреки че сокът от цвекло има много ползи за здравето, е важно да не се прекалява с него. Обикновено препоръчителната доза е да се пие пресен сок от 1/4 до 2 чаши цвекло на ден.

Бременните жени трябва да бъдат по-внимателни и да ограничат дневната доза до половин чаша цвекло на ден. Препоръчително е сокът от цвекло да се смесва с други зеленчукови напитки и да се оставя да се аерира за 5-10 минути след изцеждането му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ