Напишете дума/думи за търсене

Бебе излекува сърцето на майка си, лекарите виждали шанс само в трансплантация

Снимки: BPM Media

В началото било леко главоболие, след това последвал припадък. Изведнъж лекарите съобщили шокираща диагноза: 36-годишната Холи Чеунг от Англия била инфектирана с рядък вирус, който заразява сърдечния мускул. Състоянието й се влошавало бързо и няма почти никакви шансове да оцелее.

След това обаче става чудо: Любовта на 3-месечния й син спасява живота й, разказва германското издание netmoms.de.

Холи Чеунг се възстановявала от раждането, когато отново трябвало да постъпи в болница заради засилващите се болки в главата и малките припадъци. Оказва се, че страда от заболяване, което нарушава ритъма на сърцето й и води до сърдечна смърт.

Сърцето й вече два пъти отказвало да бие и се наложило сърдечен масаж и изкуствено дишане. Лекарите посочили, че само сърдечна трансплантация може да спаси жената.

Сърцето й се поддържало от машина, която регулирала изкуствено сърдечно-съдова система.

Една вечер обаче съпругът на Холи - Джейсън, завел малкияя им син в болницата и го сложил да легне до нея. Тогава сърцето на Холи отново започнало да бие самостоятелно.

10 дни майката и 3-месечното бебе останали неразделни - моменти, в които се случвало чудо със сърцето на Холи.

"Детето ми ме спаси. Няма никакво съмнение. Убедена съм, че то събуди сърцето ми отново за живот", споделя Холи.

"Нямам представа какво се е случило онази нощ. Знам, че лекарите дойдоха на следващия ден, за да ме прегледат и останаха изненадани, че сърцето ми бие отново", казва още тя. "След тази нощ сърцето ми стана по-силно и аз се успокоих".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ