Напишете дума/думи за търсене

Тези неща ще правите различно, когато станете майка за втори път

С второто дете няма да имате мания на тема "предпазване от микроби".

75% от майките се отнасят по различен начин с второто си дете. Това показва ново проучване, в което са участвали 3 хиляди семейства с повече от едно деца. Те признават, че са много по-спокойни в грижите при второто си родителство. Ето кои са нещата, които ще правите различно, когато станете майка за втори път.

1. Ще спрете да държите толкова много на избора на дрешки и подредбата им по комплекти.

Всяка жена, на която предстои да стане майка за първи път, е особено развълнувана от избора на дрешки и аксесоари. Повечето дами купуват всичко предварително, правят модни комплекти и зачакват с нетърпение малкото човече. Подреждат всички тоалети по закачалки и сезони в малко детско гардеробче – изящни роклички, миниатюрни обувчици, ризи.
А когато то се появи, са склонни често да сменят дрешките му, дори и да не се налага. И как иначе? Все пак това е вашият принц/принцеса и трябва да е винаги с перфектен външен вид, от който всички заобикалящи ви да ахват.
Ситуацията с второто дете често е малко по-различна и спокойна. Вече приемате по-лесно петното от пюре върху бодито и не тичате веднага да смените цялото облекло.
Често второто дете износва дрехите и вещите на каката/баткото, така че вече липсва и моментът с голямото пазаруване.

2. Няма да имате мания на тема „предпазване от микроби”.

Повечето нови майки изведнъж осъзнават, че светът е пълен с микроби, които само чакат да се залепят за бебето. Кърпички за играчки, всекидневно преваряване на всичко, до което се докосва вашето малко съкровище, изолиране на всички потенциално неизмити ръце на заобикалящите ви, дезинфектант за ръце и т.н. А ако някой се закашля или кихне покрай вас, можете да не излизате с дни от вкъщи, защото във въздуха има нов вирус. Посещенията на бебето са ограничени, първо всеки се подлага на „тест” дали е в идеално здравословно състояние, а след това минава през банята, за да измие ръцете със специален антибактериален сапун. Разбира се, всичко това е в кръга на шегата, но не се различава особено с реалността.
При второто майчинство ще се пазите много по-малко от микробите. И така изречението „Не пипай това, има микроби” е много вероятно да се превърне в „Нищо. Така ще си изгради имунитет. Не мога да го предпазвам от всичко постоянно”.

3. Ще спрете да се тревожите за абсолютно всичко.
С второто дете неистовото ви желание да се притеснявате за наистина всичко ще се успокои. Не се съмнявайте, че става въпрос и за това постоянно да проверявате дали бебето ви диша. Всяка майка прави това!
С първото дете всяко леко падане или случайно удряне е истински катарзис. С второто раждане голяма част от притесненията изчезват и, както се казва – просто ще успокоите топката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ