Напишете дума/думи за търсене

6 полезни идеи за следобедна закуска през бременността

Бременна сте и понякога имате чувството, че имате апетит постоянно. Обядвала сте съвсем скоро, но вече ви се хапва отново. Е, в това няма наистина нищо лошо! Стига да подберете здравословна храна, която да ви даде енергия, а не само калории. Ето 6 предложения за следобедната ви закуска.

1. Плодове

Избягвайте цитрусите и заложете на сезонните плодове.

2. Кисело мляко

Купичка кисело мляко или гръцки йогурт са добре както за вас, така и за заздравяването на костите на вашето бебе.

3. Чиа

Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Можете да ги накиснете в нещо любимо по избор и да се възползвате от полезните им съставки.

4. Твърдо сварени яйца

Яйцата са истинско чудо през бременността. Те са храната, която има максимално много полезни качества в малко калории. И все пак не прекалявайте - две са достатъчни, за да залъжете глада си.

5. Домашно приготвени мъфини с пълнозърнесто брашно

Винаги избирайте домашно приготвената храна. За предпочитане е да залагате на пълнозърнесто брашно, защото то ще подпомогне работата на метаболизма. Използвайте кокосово масло, вместо краве, както и кафява захар, вместо бяла.

6. Пълнозърнесто хлебче с авокадо

Можете да си направите бързо и лесно полезна паста за намазване на хлебчето. Достатъчно е само да пасирате едно авокадо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ