Напишете дума/думи за търсене

Коремът ми е прекалено голям, а съм в начална бременност. Защо?

Няма универсален размер или формула, които да показват как трябва да изглежда коремът в зависимост от месеца на бременността. Това е строго индивидуално.

Има редица фактори, които влияят на това. Един от тях е позицията на плода в утробата ви. Също така колко сте висока, дали очаквате едно бебе, близнаци или пък тризнаци? Значение има и дали това е първа бременност за вас. При дамите, които са раждали веднъж, може да се забележи по-силно изразен корем вторият път. Така е, защото абдоминалните мускули вече са били разпънати веднъж.

По-ниските жени и тези, които имат по-къс торс, изглеждат "по-големи" още в първата част на деветте месеца. Това е така, защото при тях има по-малко вертикално място, на което да се разположи плодът.

Ако се притеснявате от това, че изглеждате прекалено огромна в начална бременност, можете да се консултирате със своя наблюдаващ лекар за успокоение. Той ще проследи размерите на бебето и дали всичко е нормално. Жените с първа бременност обикновено за първи път забелязват наедряло коремче между 12-а и 16-а седмица. Понякога лека издутина се оформя чак в 18-а седмица. Колкото по-слаба сте, толкова по-бързо ще го забележите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ