Напишете дума/думи за търсене

Избягвайте гъбите през бременността

Не купувайте гъби от съмнителни места, не яжте неизвестни или диви гъби.

Гъбите са разнообразна храна, изключително богата на полезни вещества, благоприятни за бременните жени. Те съдържат голямо количество цинк и Витамин В, необходими за растежа и развитието на плода.

Рибофлавинът в състава им помага на производството на енергия за дейността на червените кръвни клетки при плода и бременните. Селенът и антиоксидантите подсилват имунната система и предпазват от болести.

Въпреки полезните им свойства, по време на деветте месеца за ядене са разрешени много малко видове - като иглени гъби и пачи крак. Не купувайте гъби от съмнителни места, не яжте непознати или диви гъби. Двойниците им са силно отровни, могат да доведат до стомашно разстройство, емоционално смущение, халюцинации и дори още по-неприятни и необратими последици. Най-правилното решение е да ги ограничите като цяло в периода на бременността.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ