Напишете дума/думи за търсене

Кои са позволените подправки през бременността

Не се препоръчва консумацията на магданоз през първото тримесечие на бременността.

През следващите месеци той може да се добави към ястията, но в умерени количества. Магданозът засилва притока на мляко след раждането. Копърът пък е богат на много витамини и микроелементи, които са необходими на бъдещите майки, но трябва да се приема в ограничени количества. Той е изключително подходящ след бременността, защото както засилва притока на мляко и успокоява коликите на бебето.

Дафиновият лист трябва да се избягва през деветте месеца, защото в големи количества предизвиква стягане на матката.

Според индийките, ако бременната консумира редовно куркума, бебето ще бъде с чудесна кожа. Куркумата е натурален аналгетик, но и с нея трябва да се внимава, защото притежава отводняващ ефект.

Кориандърът пък ободрява, премахва киселините и подобрява храносмилането. Има лек отводняващ ефект. Той действа добре срещу умората, характерна за бременните жени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ