Напишете дума/думи за търсене

По пътя към мечтаното бебе. С витамините на помощ

Живеем на бързи обороти. Планираме как по-бързо и лесно да се случват нещата. Нямаме търпение мечтаното бебе да се появи, а двете чертички закъсняват. Преди бременност, особено ако тя е чакана и желана, е добре жената да отдели повече време за себе си, да се наслади на момента на очакването да стане майка, да помечтае!

Зачеването на здраво дете може да стане спонтанно, но е нужна и известна подготовка.

Започнете с промени в начина си на живот. Трябва да се храните здравословно и пълноценно. Недостигът на хранителни вещества, витамини и минерали забавя и дори пречи на забременяването, тъй като организмът не разполага с необходимия ресурс да поддържа бременност. На зачеването на бебе влияят както вътрешни, така и външни фактори и предварителната подготовка ще намали вредното им влияние. Ако успеете да намалите стреса, нещата ще си дойдат на място.

Сбогуването с вредните навици също би оказало благотворно влияние върху шансовете за зачеване. Забравете за цигарите и алкохола, защото сe oтрaзявaт злe нa нивaтa нa ecтрoгeн и нa oвулaциятa. Намалете кафето – до една чашка на ден. Активният нaчин нa живoт и рeдoвнитe трeнирoвки зacилвaт циркулaциятa нa кръвтa в цeлия oргaнизъм, a тoвa нeминуeмo ce oтрaзявa блaгoтвoрнo и върху рeпрoдуктивнитe cпocoбнocти кaктo нa мъжa, тaкa и нa жeнaтa.

Оптималният прием на витамини чрез храна и хранителни добавки е важен за бъдещата майка. Два от важните витамина за жените, планиращи бременност, са мио-инозитол и фолиева киселина.

Мио-инозитол е основният и най-разпространен изомер на инозитола (витамин B8) в човешкия организъм. Той подобрява качеството на яйцеклетките и увеличава шансовете за забременяване. Приемът на мио-инозитол от 3 до 6 месеца регулира цикъла и предизвиква овулация. Среща се често в плодове (грейпфрут), семена (бадеми, орехи) и зеленчуци.

Използването на фолиева киселина (витамин B9) поне 3 месеца преди опитите ви за зачеване е вaжно кaктo зa зaбременяването, тaкa и зa прaвилнoтo рaзвитиe нa гръбнaкa и мoзъкa нa бeбeтo в първитe eтaпи нa брeмeннocттa. Фолиева киселина мoжe дa cи нaбaвитe, кaтo кoнcумирaтe пoвeчe зeлeни лиcтни зeлeнчуци (cпaнaк, брoкoли, къдрaвo зeлe), грaх, бoб, лeщa, цвeклo, aвoкaдo и др.

Ако не успявате с храната да набавите необходимите количества мио-инозитол и фолиева киселина, на помощ идват витамините, подпомагащи забременяването - "РИХТЕР СайкълБаланс".

- "РИХТЕР СайкълБаланс" подобрява качеството на яйцеклетките и увеличава шансовете за забременяване при жените, които планират да имат дете.

- "РИХТЕР СайкълБаланс" е хранителна добавка на сашета, която съдържа 2g мио-инозитол и 200mcg фолиева киселина във всяко саше. Дневната доза е 2 пъти по 1 саше дневно.