Напишете дума/думи за търсене

Сънят през бременността - какво трябва да знаете

Когато сте бременна, много от калориите, които приемате всеки ден, отиват директно за развитието на детето ви.

Заради това в комбинация с бушуващите в тялото ви хормони, ще се чувствате по-често уморена. За да го предотвратите, не пропускайте следобедния си сън. Най-хубаво е спите за 30 мин в периода от 14:00 ч до 16:00 ч. В противен случай може да будувате вечерта.

Друго правило, което е хубаво да спазвате, са редовните тренировки. Физическата активност спомага за по-здрав сън. Вземете си и допълнителна възглавница.

Благодарение на хормоните гърдите ви малко по малко започват да се подготвят, за да дават мляко. Не забравяйте, че заради това ще бъдат много чувствителни от обиковено и евентуално няма да можете да спите по корем. Затова е хубаво да имате още една мека възглавница, на която да ги подпрете. Първото тримесечие е перфектното време да започнете да тренирате спане на лявата си страна. Тази позиция подобрява притока на кръв и хранителни вещества към плода и матката и спомага на тялото да се отърве от разни ненужни течности.

Второто тримесечие може да включва състояния като хъркане, крампи на краката, синдром на неспокойните крака и ярки сънища. Ако те не ви дават спокойствие, то може да ги обсъдите с вашия лекар.

Различни изследвания показват, че сънят последните три месеца от бременността е с най- лошо качество в сравнение с първото и второто тримесечие. Макар че след раждането на бебето може да си спомняте за съня през последни три месеца само с добро. Жените в тези месеци имат малко периоди на дълбок сън и се събуждат доста често нощем.

Киселините, крампите на краката, Синдромът на неспокойните крака и ритниците на бебето е твърде вероятно да ви държат будни вечер. Приемете тези състояния и си мислете за скорошната поява на бебето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ