Напишете дума/думи за търсене

Колко е важна правилната грижа за кожата на лицето?

Забързани в ежедневието си, напоследък все по-често подценявате грижата за кожата на лицето си. Оправдавате се пред себе си, че нямате време, което да отделите за ежедневна грижа, или смятате, че едно добро измиване сутрин и вечер е напълно достатъчно, за да имате здрава кожа.

За съжаление грешите и ако скоро не вземете мерки, ще установите, че кожата ви вече не изглежда толкова добре, колкото би ви се искало.

4 причини, поради които грижата за кожата на лицето е изключително важна

Помага на кожата да остане в добро състояние

Може и да не знаете, но мъртви клетки се отделят от кожата на лицето  през целия ден. Те запушват порите, спомагат за образуване на акне, за появата на пъпки и играят немалка роля за появата на бръчки. С подходяща козметика за лице и с правилната поддръжка може да забавите тези процеси и да се погрижите кожата ви да остане здрава, стегната и сияйна.

Предотвратява бъдещи кожни проблеми

Ако полагате рутинни грижи за кожата си днес, ще имате много по-малко кожни проблеми в бъдеще. А ако все пак с течение на годините се появят такива, може да се справите много по-лесно с тях, тъй като рутинната грижа, която сте полагали, има и превантивна роля.

Поддържа кожата на лицето млада и стегната по-дълго време

Разбира се, никой не може да избяга от напредването на годините и ефектът от остаряването. Ако обаче полагате грижи за лицето редовно, когато напреднат годините, ще сте много доволни, че кожата ви изглежда много по-добре отколкото на приятелките ви и изглеждате много по-млади и свежи от тях.

Повишава самочувствието

Лицето е първото нещо, на което всички, които срещате по пътя си, обръщат внимание. Ежедневната поддръжка прави кожата ви чиста, блестяща и сияйна, а това със сигурност ще се отрази на самочувствието ви. Няма да се притеснявате от груба, сива кожа, тъмни кръгове под очите или от постоянно излизащите пъпки тук-там по лицето. Кожата ви ще е абсолютно здрава, гладка и без дълбоки състаряващи бръчки.

Каква козметика за лице е добре да включите в ежедневната грижа за кожата на лицето?

Почистващо средство

Това е козметично средство, което използвате, за да почистите лицето си и затова е важно да изберете продукт, който е подходящ за структурата на вашата кожа. Ако например тя е суха, не бива да използвате продукти за почистване, съдържащи алкохол или аромати, тъй като ще стане още по-суха и лющеща се. Ако е мазна, не е препоръчително да използвате почистващи средства, които съдържат масла.

Тонер

Този вид козметика за лице се прилага след измиване с почистващото средство и има свойството да изглажда, омекотява и успокоява кожата. Тонерите често съдържат съставки, които попълват и възстановяват хранителните вещества на кожата.

Овлажнител

Овлажнителите предотвратяват изсушаването на кожата и я правят хидратирана и гладка. Те са най-ефективни, когато се нанасят върху леко влажна кожа, за да могат да запечатат добре влагата.

Слънцезащитен крем

Някой овлажнители включват SPF, но нищо не пречи да използвате и слънцезащитен крем за допълнителна защита. Нанасяйте този вид козметика за лице ежедневно, без значение от сезона и без значение дали денят е слънчев или мрачен. Слънцезащитният крем ще предпази кожата на лицето ви от ултравиолетовите лъчи, които са една от причините за появата на бръчки, неравномерен тен и загуба на стегнатост на кожата.

Пилинг

Този козметичен продукт е добре да се ползва веднъж на една или две седмици, но не и ежедневно. Ексфолирайте кожата на лицето си винаги, след като използвате почистващо средство и преди да нанесете овлажнител. Пилингът премахва мъртвата кожа, отваря порите и прави кожата на лицето по-свежа, гладка и сияйна.

Серум

Серумите са козметика за лице, които също като ексфолиращите продукти не са за ежедневна употреба, но използвани през определен период от време, оказват благотворно влияние върху кожата. Обикновено съдържат съставки като антиоксиданти и ретинол, които поддържат здравето на кожата, успокояват зачервяването и подобряват текстурата и стегнатостта на лицето.